reflectie-spiegel-van-je-leven

Wijze les over het leven: Echo

 

Vader en zoon wandelen samen in het bos. De jongen huppelt met zijn vader mee tot hij plotseling struikelt. De jongen grijpt in een reflex zijn enkel waarbij hij door de pijn die hij voelt een kreet geeft “aaahhh”. De jongen wordt verrast door een stem uit de bergen die “aaahhh” roept.

De jongen roept vol nieuwsgierigheid “wie ben jij?”, maar het enige antwoord dat hij terug krijgt is “wie ben jij?” Dit irriteert de jongen en kwaad roept hij “Je bent een lafaard!”, waarop de stem hem direct antwoordt “je bent een lafaard”. De jongen kijkt op naar zijn vader en vraagt zacht “papa, wat gebeurt hier?”

De vader antwoordt: “Jongen, let op!” en hij roept vervolgens “Ik bewonder jou!” de stem antwoordt: “ik bewonder jou!”. De vader roept: “Jij bent prachtig!” en de stem antwoordt: “jij bent prachtig!”. De jongen is verbaast, maar begrijpt nog steeds niet wat er aan de hand is.

De vader legt zijn zoon uit: “de mensen noemen dit ECHO, maar in feite is dit het LEVEN! Het leven geeft je altijd terug wat jij erin binnen brengt. Het leven is een spiegel van jouw handelingen. Als je liefde wilt, geef dan liefde! Wil je meer vriendelijkheid, geef dan meer vriendelijkheid! Als je begrip en respect wenst, geef dan begrip en respect. Deze natuurwet gaat op voor elk aspect van ons leven.”

Het leven is als een spiegel, het laat jou datgene zien wat jij er zelf inbrengt…