Mijn naam is Laura Breg (1978), met trots en passie, oprichtster en eigenaresse van Wat Wel. Ik ben moeder van twee zoons van elf en veertien jaar.

Na mijn opleiding Sociaal Juridische Dienstverlening afgerond te hebben, ben ik verder opgeleid tot pedagoog en vervolgens tot Intensief Ambulant Gezinsbehandelaar. Ik gecertificeerd en geregistreerd als Effortless Coach, heb ik de jaaropleiding bij 365 dagen succesvol  en de 2de jaarscursus bij Jan Geurtz (auteur van oa Verslaafd aan Liefde en Het einde van de opvoeding) afgerond. Recent ben ik opgeleid en gecertificeerd Gelukscoach en werkzaam als trainer voor onder andere Gelukskoffer (de les van je leven). Aanvullend heb ik vele vakspecialistische opleidingen en trainingen gedaan op het gebied van deskundigheidsbevordering, benaderingen en behandelvormen welke gericht zijn op gezinsbehandeling, jeugdhulpverlening en zelfontwikkeling.

Al vele jaren werk ik met veel voldoening binnen de jeugd en gezinshulpverlening en jeugdpsychiatrie in verschillende functies. Vanaf 2008 ben ik werkzaam als Ambulant Gezinsbehandelaar en individuele Coach. Voor mij is het een uitdaging om de verschillende leden van een gezin weer met elkaar te verbinden en op een positieve manier samen te laten werken.

Tijdens het gesprek ga ik op zoek naar openheid en diepgang, met respect en integriteit voor ieders grens.  Belangrijk is dat het voor iedereen veilig voelt. De rode draad tijdens de sessies is het mobiliseren van een ieder zijn eigen krachten en eigenheid. Dit doe ik door de communicatie en interactie van het gezin te observeren en te analyseren. Hierbij stel ik mij neutraal en onpartijdig op en hoor ik alle stemmen zonder oordeel. In het bijzonder ligt mijn kracht in het observeren en analyseren van omstandigheden, communicatie en het herkennen van patronen en blokkades. Hier vervolgens woorden en uitleg aangeven met eventueel theoretische onderbouwing waarbij humor met discretie tot de kern brengt, maakt het eigen maken van nieuwe inzichten makkelijk toepasbaar.

Praktijk voorbeeld: ‘Iedere schooldag als mijn puberzoon uit school komt, hebben we strijd en loopt hij binnen een half uur boos de deur weer uit’

Ik vertel wat ik als buitenstaander zie gebeuren met de nadruk op wat wel goed gaat. Vaak door de negatieve patronen, worden de positieve dingen uit het oog verloren. Deze zijn zeker wel aanwezig maar worden vaak weg gedrukt door negativiteit en irritatie. Door dit weer inzichtelijk te krijgen en de krachten van het gezin helder te hebben zijn we in staat samen de puzzel van de oplossing te leggen!

Laura Breg