Wat Wel biedt anonieme particuliere Gezinsbehandeling en opvoedhulp aan huis, Jeugd coaching en Effortless Coaching aan in regio 023.

Wanneer je het gevoel hebt de grip te verliezen over je gezinsleven kunnen dat tal van redenen hebben. Omdat er bijvoorbeeld veel negativiteit heerst, je zorgen hebt om je kind en zijn ontwikkeling of over het onderlinge contact met elkaar. Vaak heeft men de neiging om verklaringen in omstandigheden te zoeken en te kijken naar anderen. Wat lukt er niet, wat gaat er allemaal niet goed en aan wie ligt het? Hiermee wordt er veel aandacht aan ‘het probleem’ gegeven, waardoor onbewust het probleem groter en groter wordt. Betere tijden lijken steeds meer uit het zicht te verdwijnen en je kijkt machteloos toe hoe de problemen blijven bestaan.

‘Alles wat aandacht krijgt groeit’

Wat Wel legt de nadruk op de kracht van het individu als onderdeel van het gezinssysteem. De gezinsbehandelaar gaat samen met het gezin kijken naar wat wel goed gaat en wat wel al lukt. Er wordt gezocht naar de krachten van het gezin en van daaruit wordt er op een positieve manier gewerkt aan de onderlingen relaties. De gezinsbehandelaar weet op deskundige wijze de verschillende gezinsleden met elkaar te verbinden door anders te kijken naar elkaar en te leren luisteren achter de woorden. Hierdoor ontstaat er een nieuw zicht op elkaar wat verfrissende contacten onderling tot gevolg heeft.

WE GAAN ‘WAT NIET’ OMZETTEN NAAR ‘WAT WEL’!!

gezinsbehandeling Laura watwel