Je bent in de leeftijd van 13 tot 18+ en er wordt veel van je gevraagd. Van je vrienden, je ouders, van school en hoe je vrije tijd besteed. Je merkt dat contact met iemand uit je netwerk (familie, kennissen of buren) lastig is. Je voelt je soms bijvoorbeeld alleen of onbegrepen en zou graag willen dat iemand (zonder zijn mening op te dringen) met je meedenkt en meekijkt. Iemand die jouw mening en ideeën serieus neemt. Je coach moet iemand zijn die je kan vertrouwen en niet te truttig of ouderwets is.

 

Dan is het traject Jongeren Coach iets voor jou!

 

De Jongeren Coach is er helemaal voor jou. Je maakt eerst kennis met je coach. Door elkaar te leren kennen ga je elkaar vertrouwen. Als je elkaar vertrouwt, kun je goed samenwerken. Door samen met je coach te praten komen onderwerpen aan bod die voor jou belangrijk zijn. De coach heeft als enige doel jou te ondersteunen in jouw leven met jouw keuzes. Dit betekent dat je leert om zelf verantwoordelijkheid te nemen voor jouw keuzes.

Alles wat je met de coach bespreekt blijft tussen jou en de coach. De coach zal nooit met je ouders of andere volwassenen informatie over jou delen zonder dat jij hiervan weet of hier bij bent.

 

Iedereen leert door vallen en opstaan, dat is het leven, zo werkt het nou eenmaal. Vallen is ook helemaal niet erg, maar hoe fijn zou het zijn als daar iemand staat om je overeind te helpen zonder je af te rekenen op wat er mis ging. Samen met jou kijkt de Jongeren Coach naar wat maakt dat dingen in jouw leven gaan zoals ze gaan. Wat is jouw aandeel? Wat is er van de ander? En het belangrijkste: hoe zou jij het graag willen voor jezelf nu, en voor je toekomst? De coach is er voor jou, zonder oordeel over wat er is gebeurd, maar met respect voor jou en jouw leven.

 

Waar?             Waar jij je op dat moment prettig voelt. Thuis, op school, in de stad, in een parkje of bij iemand waar je graag komt.

 

Hoe vaak?     Wat voor jou prettig is: één keer per week of één keer per twee weken zie je de Jeugd Coach (bijvoorbeeld een vaste tijd en/of dag, wat voor jou prettig is). Deze bezoeken duren ongeveer één tot twee uur.

Als het niet goed met je gaat of als er problemen zijn, dan kan je coach extra komen.

Je kunt je coach tussendoor bellen, mailen, whatsappen of sms’en.

 

Hoe lang?       Zo lang als wenselijk.

 

Voor wie?       Jongeren van 13 tot 18+.