“Ik vind het zo erg dat hij dood gaat mam”

Laura,Breg,gezinscoach,Wat,Wel,en,moeder,blog

Zoonlief (6 jaar): “Mam, Jezus gaat toch dood als het Pasen is?”  Uhm, oja, hoe zat het ook alweer denk ik bij mezelf. “Was het niet op goede vrijdag? Nou ja, echt een goede vrijdag is het niet natuurlijk” grap ik terwijl ik de vaatwasser aan het leegruimen ben.

Het is stil, geen reactie…

Terwijl ik een kopje in de kast zet kijk ik naar zoonlief, hij kijkt verdrietig voor zich uit. “Lief, heeft juf je dat verteld, het verhaal over Jezus en Pasen enzo?” Zijn lip begint te trillen “Ja, mam ik vind het zo erg dat hij dood gaat, nu heb ik hem helemaal niet gekend en nu gaat hij al dood”.

Ik ga bij hem zitten en vertel hem dat Jezus al heel lang dood is. Hij vraagt me of ik hem dan wel gekend heb. “Helaas niet mop, hij is echt al heel heel, super duper lang dood.” Ik vertel hem dat ik Jezus ook alleen ken van de bijbel en verhalen.

De één na de andere vraag komt bij zoonlief op. We hebben het over geloof, de verschillende geloven, god en de vrijheid te mogen geloven wat je wilt. Hij stelt leuke vragen. “Mam, wat geloof jij dan?” Ik vertel hem dat ik geloof in dat we met alle mooie verhalen en boodschappen, zoals juf die ook vertelt over Jezus, er nog veel meer zijn en wij met al die lessen de wereld mooier en liefdevoller kunnen maken in het NU. Ik vertel hem dat ik denk dat God vooral wil dat wij mensen eerlijk en vol liefde zijn en dat het belangrijk is behulpzaam te zijn naar anderen. Ik vertel hem dat als wij liefdevol en positief zijn, andere dat ook worden van ons. We geven het dan allemaal aan elkaar door. “Ik denk dat God dan trots op ons is en wij aan zijn belangrijkste wens voldoen”.

Ik zie zijn oogjes glunderen. Het komt tevreden bij hem binnen zie ik. Fijn, want dit zijn belangrijke levenslessen. Ik wacht nog even af en dan vraag ik hem “wil je nog wat vragen mop?”

“Ja, mag ik op de Ipad?”

 

“Je mag mijn werk delen of gebruiken zolang je mijn naam erbij vermeld” © Wat Wel Laura Breg