Een handleiding over hoe je kind op te voeden bestaat helaas niet. En dat opvoeden niet altijd makkelijk is, is herkenbaar voor iedere ouder.

Overal is wel eens wat, en waar ouders samen met hun kind tot oplossingen kunnen komen, spreken we over gezond leer- en experimenteer gedrag. Dit is niet altijd makkelijk voor ouders, maar zeker een belangrijk proces tijdens de ontwikkeling van kinderen. Door experimenteren en fouten maken leren we tenslotte allemaal.

 

Soms worden problemen als maar groter en lijken ze niet te verdwijnen. Je hebt als ouders van alles geprobeerd, helaas levert alle inzet geen keerpunt op. De rust en harmonie waar iedereen naar verlangt lijkt ver weg en niet terug te keren.

 

Als het niet goed binnen het gezin gaat heeft dit effect op alle onderlinge banden binnen het gezin. De eens zo brave zoon lijkt veranderd in een onuitstaanbare puber die compleet zijn eigen weg gaat. Of de lieve zoete baby lijkt veranderd in een draak van een peuter die het woord ‘nee’ heeft uitgevonden.

 

Je relatie met je partner staat sterk onder spanning. Je wilt elkaar de schuld niet geven, maar denkt toch dat als je partner dingen in de opvoeding anders zou doen, het beter zou gaan.

Wat Wel biedt op maat gesneden professionele gezinsbehandeling en is deskundig in het analyseren van gezinsproblemen.

 

Laat je gezin weer stralen! Kortdurende gezinsbehandeling kan een langdurig en groot verschil maken. Geef je gezin weer de kans om de betere tijden tegemoet te zien!

 

Waar?             Bij het gezin thuis.

 

Hoe vaak?     Aangepast naar behoefte en mogelijkheden van het gezin en afgestemd op de hulpvraag. Van één tot twee keer per week tot één keer per twee weken.

 

Hoe lang?       Zo lang als wenselijk.

 

Voor wie?       Het hele gezin